Skolebestyrelsesvalg 2022 er skudt i gang

Mandag den 31. januar skydes valget til skolebestyrelsen på de randrusianske folkeskoler i gang.

Fra mandag d. 31. januar har forældre på alle Randers Kommunes folkeskoler mulighed for at melde sig som kandidat til skolebestyrelsesvalg 2022.

”At være med i skolebestyrelsen er en fantastisk mulighed for at få indflydelse på sit barns skole og blive en del af demokratiet i vores folkeskoler. Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder af skolen og har et tæt samarbejde med både Skole- og uddannelsesudvalget og Børn- og Skoleforvaltningen, så det er meget spændende, at valget nu sættes i gang,” siger formand for Skole- og uddannelsesudvalget Lise-Lotte Lervad Larsen.

Skolebestyrelsesvalget afholdes hver fjerde år, hvor forældrerepræsentanter, medarbejdere, elever og i nogle tilfælde repræsentanter for det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner eller foreninger vælges til skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen har indflydelse på en række overordnede forhold, der har stor betydning for elevernes skolegang.

”Skolebestyrelsen er en stor del af det demokratiske fællesskab, der er på folkeskolerne i Randers. De er med til at sætte retningen på hver enkelt skole, og de er med til at skabe en folkeskole for alle gennem deres arbejde. Derfor er det enormt betydningsfuldt at være med i skolebestyrelsen, og jeg håber at mange af de gode lokale kræfter vil overveje at stille op til valget,” siger skolechef Carsten Fredslund Andersen.

Kandidater, der ønsker at stille op til skolebestyrelsesvalget, kan melde sit kandidatur ved skolens ledelse eller når skolen afholder valgmøde i løbet af de næste par måneder. Hver enkelt skole udsender information om valget, valgmøder og valgmateriale via Aula.

Du kan løbende holde dig opdateret på den enkelte skoles hjemmeside.