Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

Søndermarkskolens kantine ligger i bygningen imellem gymnastiksalen og svømmehallen (op af den hvide trappe, hvis der er nogen, der ikke ved, hvor det er). Vi har plads til mange elever.

Det er muligt for alle elever at købe kantinens mad. Salgssted for 0.-4. årgang vil være skolens bod. Disse elever kan kun købe dagens ret ved at forudbestille. 5.-6. årgang skal benytte kantinen.

Der kan købes juice, vand og smoothies i kantinen, men vi opfordrer dog stadig forældrene til at benytte sig af mælkeordningen. Elever, der er tilmeldt mælkeordningen, får hver dag klassevis det bestilte mælkeprodukt udleveret i spisepausen. Forældrene betaler halvårligt til Mejeriernes Skolemælksordning.

Prisliste, menuplan og diverse informationer om madordningen ligger på ForældreIntra.

Spørgsmål vedr. kantinen eller boden kan skrives til AHP på Intra.

Skolens sundhedspolitik

Kantinen bliver kørt efter skolens sundhedspolitik. Der bliver ikke tilsat unødigt fedt eller sukker, og der vil altid være frugt og grønt. Det er meningen, vi skal lære de unge mennesker, hvad sundt mad og sunde madvaner er. Alt er, så vidt muligt, hjemmelavet og alt brød er hjemmebagt.

Det er vigtigt, alle forstår, at i et køkken er den største resursesluger skraldespanden. Derfor bliver der kun lige lavet mad nok – nogle gange også for lidt. Hvis I vil sikre jeres børn mad, er det vigtigt at bruge madordningen. Der er dog ingen grund til bekymring; der vil altid være et eller andet, eleverne kan købe, men det bliver måske ikke lige det, de havde tænkt sig.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.